Tag "грев"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Гревот разделува од Бог и од браќата

Свесноста за нашите слабости е животно искуство, коe го зајакнува и отвора срцето, за да измоли

Вести

Папата: Срамот е милост која нè оздравува од гревот

Срамот е милост која нè оздравува од гревот – рече папата Фрањо во својата проповед

Вера Духовност

Лесниот грев – сигурен пат кон млакост на душата

За душата која вистински сака да дојде до Бог, важно е да го препознае лесниот грев и да го нарече

Вера Духовност

Велики пост: А што е со другите?

„Не мислев никого да повредам“: Ова се зборовите кои обично ја следат катастрофата.

Вера Духовност

Безгрешно зачнување на Пресвета Богородица

Овој празник честопати се заменува со настанот кога Марија го зачнала Исуса, но се работи

Ватикан Вести Проповеди

Гревот треба да го наречеме со вистинското име и презиме

Да Му дозволиме на Исус да нѐ преобрази, да дозволиме повторно да нѐ создаде ослободувајќи нѐ

Ватикан

Папата: Расипникот не бара Божјо простување

Да Го молиме Господ слабоста која нè наведува на грев да не се претвори во расипништво – поттикна Светиот Отец во проповедта на утринската света Литургија во петок 29 јануари

Ватикан

Папата Фрањо за опростувањето во Јубилејната година

Папата Фрањо испрати писмо до надбискупот Рино Физикела, претседател на Папскиот совет за поттикнување на новата евангелизација, за опростите во Светата година на милосрдието.

Колумни Размислување Свет

Самољубие

Нели си ги слушал често зборовите на мојот Син во Евангелието: „Кој ја сака душата своја, ќе ја загуби; а кој ја мрази душата своја на овој свет, ќе ја