Tag "Генерално собрание"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Директорот на Македонски Каритас учествува на Генералното собрание на Каритас Интернационалис

Директорот на Македонски Каритас протојереј ставрофор о. Зоран И. Стојанов учествува на 22. Генерално собрание на Каритас Интернационалис, кое се одржува во Рим од 11 до 16 мај, на тема

Ватикан Вести

Светиот Престол: Да се почитува историското status quo на Ерусалим

Генералното собрание на Обединетите нации на 21 декември 2017 година одржа вонредна

Ватикан Вести

Нееднаквоста во светот е во пораст

На 2 октомври 2017 година, надбискупот Бернардито Ауза, постојаниот набљудувач

Вести Свет

Светиот Престол: Запрете ја контрапродуктивната нелогичност на војната на Блискиот Исток

Надбискупот Бернардито Ауза постојан набљудувач на Светиот Престол при Обединетите нации минатиот петок на Генералното собрани на ОН

Ватикан

Светиот Дух ги преобразува верниците во храбри мисионери

Во секуларизираниот свет Црквата нека излезе на сите да им го навести Евангелието – рече папата Фрањо на 3 декември среќавајќи се со учесниците на генералното собрание на Конгрегацијата за

Ватикан

Папата во ООН: Иднината бара храбри одлуки

„Никогаш досега во својата 70 годишна историја, Обединетите нации немале чест Римски папа да го започне Генералното собрание на организацијата“. Со овие зборови, Генералниот секретар го поздрави папата Фрањо