Tag "Гевгелија"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Центарот Мајка Тереза во Гевгелија одбележа седум години од основањето

Во Центарот Мајка Тереза во Гевгелија по повод седмата година од основањето директорот на Македонски Каритас протојереј ставрофор отец д-р Зоран И. Стојанов додели пофалници на вработените за нивното залагање

Вести Македонија

Епископот Стојанов освети Центар за лица со посебни потреби во Гевгелија

Пред седум години, на 15 февруари 2017 година, епископот Стојанов го освети Центарот Мајка Тереза во Гевгелија. По тој повод потсетуваме на настанот со реобјава на веста, која беше објавена

Вести Македонија

Во Гевгелија свечено е прославен празникот на Евхаристијата

Прославен празникот Тело и Крв Христови во Католичката црква „Свети Петар и Павле во Гевгелија

Вести Македонија

Гевгелија: Духовна обнова на Сестрите Евхаристинки

Во сабота 11 март 2023 година во манастирот „Пресвето Срце Исусово“ во Гевгелија – единствениот манастир кој што е останат уште од времето на основателите на Сестрите Евхаристинки, о. Јосиф

Вести Македонија

Помош за сиромашни и болни од семејството на Иван Пенов

На празникот Раѓање на свети Иван Крстител – Иванден, 7 јули 2022 година, во Католичката црква „Свети Петар и Павле“ во Гевгелија се служеше света Литургија за душата на покојниот

Вести Македонија

Деканска посета во Радово

Со света Литургија и посета на парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово на празникот Благовештение, 7 април 2022 година завршија деканските посети во Струмичко – скопската епархија. На светата Литургија

Вести Македонија

Бискупот Стојанов ја предводеше духовната обнова за сестрите Евахристински во Гевгелија

На 15 март 2022 година Сестрите Евхаристинки од Провинцијата на Божјото провидение во манастирот Пресвето Срце Исусово во Гевгелија ја имаа својата редовна месечна духовна обнова.

Вера Сведоштва

Најстариот член во парохијата „Св. Петар и Павле“ од Гевелија се вклучи во синодалниот ôд на епархијата и целата Црква

Eлица Шапкарова – најстариот верник од парохијата Свети Петар и Павле од Гевгелија, додека силите ја држеја беше редовна во црквата на сите Богослужби и други побожности. Во младоста не

Вести Македонија

Верниците од Моин заедно со сестрите Евхаристинки молат за успех на Синодата

Сестрите Евхаристинки од Гевгелија при парохијата Свети Петар и Павле ја предводат молитвената група, која моли синодалниот процес да биде успешен во Струмичко-скопската епархија „Успение на Пресвета Богородица“.

Вести Македонија

Амбасадорот на Словенија во посета на центарот Мајка Тереза во Гевгелија и Едукативниот центар во Сарај

На 25 март 2021 година директорот на Македонски Каритас дон Паво Шекерија и амбасадорот на Република Словенија Н.Е. г-дин Милан Предан го посетија центарот Мајка Тереза во Гевгелија и Едукативниот