Tag "веронаука"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Со Молебен до Богордица во Нова Маала започна новата веронаучна година

Во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала со молебен до Пресвета Богородица започна веронаучната 2018/19 година.

Вера Колумни Семејство

За веронауката и родителите

Паралелно со започнувањетo на учебната година започнува и веронаучната година,

Македонија

Започна веронаучната учебна година во Нова Маала и Чанаклија

Паралелно со училишната настава во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала и филијалата „Свети Георги Победоносец“ во Чанаклија започна веронауката за деца и млади

Македонија

Струмица: Креативна работилница за деца

Волонтерите од Парохискиот Каритас „Свети Иван Крстител“ – Струмица со децата од веронауката на 24 април 2016 годинаво парохиските простории организираа креативна работилница

Македонија

Света Литургија за почеток на новата пасторална, училишна и академска година

Во недела 27 септември 2015 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија д-р Киро Стојанов ја предводеше светата Литургија за почетокот на новата пасторална, училишна и академска

Македонија

Нова Маала: Веронаука за деца и млади

На 26 септември во парохијата „Успение на Пресвета Богородица” во Нова Маала и филијалата “Свети великомаченик Георги” во Чанаклија започна веронаучната учебна година.

Македонија

Децата од Свети Иван Крстител во посета на Дојран

Децата од веронаучната група при парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во понеделник 29 јуни со посета на Дојран ја завршија веронаучната година.

Македонија

Посета на Паљурци и Дојран

Децата од Радово својот завршен квиз по веронаука за школската година 2014/15 оваа година го имаа во Паљурци во средата на 24 јуни.

Македонија

Струмица: Среќен роденден Цркво

На крајот од светата Литургија на Духовден 31 мај 2015 година неколку деца од веронаучната група во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица,

Македонија

Одржана работилница за децата кои ја посетуваат парохиската веронаука во Скопје

Во саботата на 30 мај во организација на Движењето на Фоколарите во Скопје се одржа работилница означувајќи го крајот на веронаучната година.