Tag "Ватикански музеи"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватиканските музеи ја враќаат поранешната традиција

Ватиканските музеи ја продолжуваат традицијата која беше прекината во пандемијата, па така колекциите и Систинската капела повторно ќе бидат отворени бесплатно во последната недела од месецот од 9.00 до 14.00

Ватикан Вести

Ватиканските музеи ќе бидат отворени од 3 мај

Задолжителна резервација на билети, точно почитување на денот и времето на посета, употреба на маски и дистанца. Секој што не ги почитува безбедносните мерки ќе биде отстранет. Исто така, ќе

Ватикан Вести

Од 1 февруари Ватиканските музеи повторно ќе бидат отворени

Директорката на Ватиканските музеи, Барбара Јата на 14 јануари изјави дека од 1 февруари Ватиканските музеи повторно ќе ги отворат вратите за посетителите, доколку тоа е во согласност со мерките

Ватикан Вести

Ватиканските музеи повторно ќе бидат затворени за јавноста

Канцеларијата за печат при Светиот Престол соопшти дека од четврток 5 ноември 2020 година за јавноста ќе бидат затворени Ватиканските музеи, Папската резиденција во Кастел Гандолфо и криптата во базиликата

Ватикан Вести

Папата Фрањо ја посети изложбата „Ходочастие на руската уметност“

Изложбата „Ходочастие на руската уметност – од Дионизиј до Маљевич“ е поставена во колонадата на Карло Велики на плоштадот Свети Петар, а ќе биде отворена до 16 февруари 2019 година.

Ватикан

Папата со својата посета ги изненади бездомниците додека ја разгледувале Сикстинската капела

 На 26 март при организираната посета на бездомниците во Ватиканските музеи, папата Фрањо ненајавено ги посети споделувајќи со нив убави и радосни мигови, заблагодарувајќи им

Ватикан

150 бездомници во посета на Ватиканските музеи

На иницијатива на Апостолската Служба за милостиња, предводена од полскиот архиепископ Конрад Крајевски, на 26 март 150 бездомници ќе имаат можност да се восхитуваат на уметноста