Tag "Бутел"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Бискупот Стојанов служеше света Литургија на гробиштата Бутел во Скопје

По повод празникот на Сите Светии и Денот на мртвите бискупот Стојанов на 1 ноември 2023 година служеше света Литургија на гробиштата Бутел во Скопје во сослужение на катедралниот парох

Вести Македонија

Скопје: Погребена е сестра Розалија (Слава) Ташева

Во вторник 16 август 2022 година на Градските гробишта Бутел во Скопје е погребена сестра Розалија (Слава) Ташева, која припаѓаше на Дружбата Ќерки на Христијанската Љубов – Усмиленки. Светата Литургија

Вести Македонија

Бискупот Стојанов на Градските гробишта Бутел служеше света Литургија за покојните

На Градските гробишта Бутел во Скопје, на празникот на Сите Светии, 1 ноември 2021 година, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов служеше света Литургија за

Вести Македонија

На гробиштата Бутел бискупот Стојанов служеше света Литургија за покојните

На Градските гробишта Бутел во Скопје, на празникот на Сите Светии, 1 ноември 2020 година, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов служеше света Литургија. На

Вести Македонија

Прославен празникот на Сите Светци во Скопје

На Градските гробишта Бутел во Скопје, на празникот на Сите Светци, 1 ноември 2017 година,

Македонија

Бискупот Стојанов служеше Миса за покојните

На 1 ноември 2015 на празникот Сите свети, на градските гробишта „Бутел“ во Скопје евхаристиската прослава за покојните беше предводена од Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов.