Tag "Апостолски поттик"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Објавен е Постсинадалниот Апостолски поттик за Амазонија „ Драга Амазонија“

Во среда 12 февруари 2020 година во Ватикан е објавен постсинодалниот Апостолски поттик на папата Фрањо со наслов „Querida Amazonia” (Драга Амазонија), која е плод на Специјално собрание на Епископската

Ватикан Вести

Во Светата куќа во Лорето Светиот Отец потпиша Апостолски поттик за младите

Светата Миса во Светата назаретска куќа во Лорето и потпишувањето на Апостолскиот поттик „Christus vivit“ кој се однесува на Бискупската синода посветена на младите, одржана во октомври минатата година, се

Ватикан Вести

Сите сме повикани да бидеме свети живеејќи во љубов

Папата продолжи да споделува со своите следбеници на Твитер кратки поттици од својот нов апостолски поттик „Gaudete et exsultate – Радувајте се и воскликнете.“

Ватикан Вести

Папата: Нема светост без молитва!

Папата Фрањо продолжи на Твитер да споделува кратки размислувања од својот нов апостолски поттик „Gaudete et exsultate – Радувајте се и воскликнете“, поттикнувајќи ги сите следбеници на таа социјална мрежа

Ватикан Вести

Твитер пораки на Папата за новиот апостолки поттик

На 9 април 2018 година во Ватикан е објавен новиот апостолски поттик на Папата „Gaudete et exsultate – Радувајте се и воскликнете“, за повикот на всетост и како да се

Ватикан Вести

Објавен новиот апостолски поттик на Папата

На 9 април 2018 година во Ватикан е претставен апостолскиот поттик на Папата „Gaudete et exsultate – Радувајте се и воскликнете.“ Документот е поделен во пет глави во кои Светиот

Ватикан Вести

Во понеделник Папата ќе го објави свој нов апостолски поттик

Папата Фрањо во понеделник на 9 април ќе го објави новиот апостолски поттик „Gaudete et Exsultate – Радувајте се и воскликнете“ во кој размислува за повикот на светост во денешното

Ватикан

Објавен апостолскиот поттик Concordia Codici

На 15 септември 2016 година е објавен апостолскиот поттик „Concordia Codici“, Motu Proprio на папата Фрањо со кое се менуваат поединечни норми во Кодексот на Канонското право.

Колумни Размислување

Резиме од најважните делови на Апостолско пимо за семејството на ПапатаAmoris Laetitia (3.дел)

Документ кој ги собра резултатите од синодата за семејството во 2014 и 2015 година е поделен во девет глави во кои опширно се зборува за семејството во светлината на Божјиот

Ватикан Колумни

Резиме од најважните делови на Апостолско пимо за семејството на Amoris Laetitia (2.дел)

Документ кој ги собра резултатите од синодата за семејството во 2014 и 2015 година е поделен во девет глави во кои опширно се зборува за семејството во светлината на Божјиот