Tag "Азербејџан"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата е загрижен за конфликтот меѓу Азербејџан и Ерменија

По молитвата Ангел Господов на 18 септември 2022 година, Светиот Отец изрази жалење за неодамнешните конфликти меѓу Азербејџан и Ерменија и повторно повика на молитва за украинскиот народ.

Вести Свет

Поклоничката статуа на Пресвета Богородица Фатимска за прв пат оди во три поранешни советски републики

Во септември и октомври поклоничката статуа на Пресвета Богородица Фатимска прв пат ќе патува во Ерменија, Грузија и Азербејџан.

Ватикан Вести

Папата се сретна со ерменскиот поглавар Карекин II.

Папата Фрањо на 27 септември 2020 година се сретна со поглаварот на Ерменската апостолска црква Карекин II.

Ватикан Вести

Папата упати апел за глобален прекин на вооружените судири

После молитвата Ангел Господов на 19 јули 2020 година папата Фрањо упати апел за глобален прекин на огнот и искажа загриженост за судирите во Кавказ

Ватикан

Папата за посетата на Грузија и Азербејџан

Светиот Отец Генералната аудиенција на 5 октомври 2016 година ја посвети на својата неодамнешна посета на Грузија и Азербејџан и со Ерменија,

Ватикан

Папата ја осуди родната идеологија

За посетата на Грузија и Азербејџан, за родовата идеологија, за хомосексуалноста и за односите со Кина и за новите кардинали и за многу други теми Светиот Отец со новинарите разговараше

Ватикан

Папата Фрањо: Бог го променува светот, променувајќи го човечкото срце

 „Бог го променува светот променувајќи го нашето срце, а тоа не може да се направи без нас“ – силни беа зборовите на Светиот Отец кој во недал 2 октомври во

Ватикан

Папата: Религиите да бидат мугрите на мирот

На 2 окотомври 2016 година попладне папата Фрањо ја заврши својата тридневна посета на Грузија и Азербејџан со меѓурелигиската средба во Баку,

Ватикан

Папата го пофали народот на Азербејџан за екуменските односи

На 2 октомври 2016 година попладне папата Фрањо во говорот до политичките и цивилните власти во центарот Хејдар Алиев го пофали народот на Азербејџан

Ватикан

Ангел Господов: „Вам, пак, кои верувате, Он ви е чест“

На 2 октомври 2016 година папата Фрањо по светата Литургија за време на молитвата Ангел Господов на присутните верници им порача дека верата на Азербејџан и покрај долгогодишните прогони остварила