духовнитекстови

Врати се на почетна
духовнитекстови Размислување

Допир со зборови

Допирот зазема центарално место во нашиот живот, а во време на пандемија е предизвик да не се загуби, туку да се продлабочи способноста.

Вера духовнитекстови Духовност Размислување

Кажаното треба најпрво да помине низ трите сита на Сократ

Мораме да се чувaме отровот кој го произведува нашиот сопствен јазик да не нѐ убие нас самите…

духовнитекстови Размислување Свет

Слово на животот – септември 2016

„Сè е ваше; вие, пак, сте Христови, а Христос – Божји.“ (1 Кор 3, 22-23)

духовнитекстови Размислување

Повикот за семејство и умртвувањето

„Кој сака да врви по Мене, нека се одрече од себе, и нека го земе крстот свој и нека оди по Мене. Зашто кој сака да ја спаси душата, ќе

духовнитекстови Размислување Свет

Cедумдесет пати по седум

Секој од нас, барем еднаш, се нашол во ситуација да е нападнат од некоја друга личност. Не е важно од која причина. Секој човек на светот, во еден момент се

духовнитекстови Размислување Свет

Не плашете се: Јас сум!

По напорниот ден Исус се повлекува. На луѓето им зборувал во текот на целиот ден во предвечерието и ги нахранува со чудесното умнож ување на лебот.

духовнитекстови Размислување Свет

И откаде со мене ова?

Децата и едноставните луѓе се искрени во своето однесување. Еве, едноставниот човек ги извршува своите обврски едоставно и посветено, од љубов и покрај сите тешкотии.

духовнитекстови Размислување

Слово за живот, август 2016

„А вие, немојте да се наречувате учители, зашто еден е вашиот Учител – Христос, а вие сте сите браќа“ (Матеј 23,8)

духовнитекстови Сведоштва

Света Клара Асишка

Клара Офердучио е родена на 16 јули 1194 година во градот Асизи во благородничко семејство како најстара ќерка на Фаварон и Хортулана, од чии усти најпрво го примила верското знаење.