Духовност

Врати се на почетна
Вера Духовност

Младите и нивното место во мисиите

Што можам конкретно јас да направам за мисиите, е често прашање? За да се одговори ви пренесуваме неколку теми кои говорат за мисиите,

Вера Духовност

Дали сме мисионери во секојдневието?

Да бидеш мисионер значи да бидеш милосрден. Во мисионерскиот повик и послание веројатно најјасно се исцртува милосрдието кон ближните.

Вера Духовност Сведоштва

На Исус му се потребни мисионери

Прифаќајќи го Исусовото вдахновение и повик како мисионери стануваме амбасадори на неговата љубов. Тоа е пасторалното делување на еден мисионер.

Вера Духовност

Великиот Бог се потпира на малиот човек и прашува: „Кого да испратам?“

„Појдете по Мене и Јас ќе ве направам ловци на луѓе!“ (Мт 4, 18-22).

Вера Духовност

Свештениците се мисионери

Браќа свештеници на Исус му е потребен мисионер и сите нѐ прашува: кој да го испратам, кој ќе оди во Замбија?

Вера Духовност

Три измолени Бројаници имаат сила како молитва за егзорцизам

Еден светец рекол дека силата на измолени три бројаници е еднаква со силата на молитвата за егзорцизам.

Вера Духовност

Слово за живот, октомври 2016

„Прости му ја навредата на ближниот твој и тогаш, откако се помолиш, гревовите твои простени ќе бидат (Сир 28,2).“

Вера Духовност

Рождество на Пресвета Богородица

Кога се прославува некој роденден, без разлика дали сме свесни или не, се прославува животот