Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Да ја бараме искреноста која доаѓа од Светиот Дух

Папата се сретна со повеќе од 300 студенти, поранешни студенти и предавачи на Институтот за промовирање на млади новинари од Германија основани пред 50 години.

Вести Македонија

Кардинал Пулиќ ја предводеше благодарствената света Миса во Скопската катедрала

Надбискупот митрополит врхобосански кардиналот Винко Пулиќ, голем канцелар на Католичкиот богословоскиот факултет на Универзитетот во Сараево, во неделата на 11 ноември 2018 година

Ватикан Вести

Папата: Да вложуваме во мирот, а не во војната

Првата светска војна за сите е сериозна опомена за да ја отфрлиме културата на војната и да се ангажираме за градење на мирот.

Ватикан Вести

Папата: Бог е на страната на последните

Господовите мерила се поинакви од нашите.

Вера Проповеди

„Денешната состојба на Католичката црква во Македонија“

Предавање на монс. д-р Киро Стојанов на Студискиот ден „Католичката црква во Македонија низ својата историја“ одржан на 10 ноември 2018 година во НУ „Музај на макеоднската борба“ – Скопје

Вести Македонија

Со концерт на оргули заврши Студискиот ден

Концерт на оргули во Катедралата „Пресвето Сре Исусово“ во Скопје насловен „Оргулски медитации“ во вечерните часови во сабота 10 ноември 2018 година одржа маестро о. Марко Станушиќ,

Вести Македонија

Поздравен говор на кардинал Пуљиќ на Студискиот ден во Скопје

Превозвишени господине бискуп Скопски и епарх Струмичко – скопски монс, д-р Киро Стојанов,

Вести Македонија

Во Скопје се одржува Студискиот ден „Католичката црква во Македонија низ својата историја“

Денес 10 ноември 2018 година, со поздравниот говор на Н.В. П. монс д-р Киро Стојанов во НУ „Музеј на македонската борба“ започна Студискиот ден „Католичката Црква во Македонија низ својата

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го отвори Студискиот ден „Католичката црква во Македонија низ својата историја“

Денес, сабота 10. ноември 2018 година во НУ „Музеј на македонската борба Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов го отвори Меѓународниот Студиски ден „Католичката црква во Македонија низ својата историја“, на

Ватикан Вести

Папата: Ѓаволот влегува преку џебовите

Секое богатство за да биде добро мора да ја има социјалната димензија.