Tag "Твитер порака"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Смртта го нема последниот збор

На Задушница кога се спомнуваме на сите верни починати, папата Фрањо преку својот профил на Твитер испрати нова порака: Исус на смртта ѝ го одзема последниот збор; кој верува во

Ватикан Вести

Папата: Светоста не е за мрзеливи

Во пораката која ја објави на својот Твитер профил, на 17 септември 2018 година, папата Фрањо поттикнува на надминување на искушението на мрзеливоста. „Потребен е напор – пишува Папата –

Ватикан Вести

Ние христијаните треба да го пренесеме животот

Папата Фрањо во твитер порака истакна дека ние христијаните сме повикани да пренесеме живот: Бог, неговиот божестен живот, неговата милосрдна љубов, неговата светост.

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата: Семејството е Божја икона

Овие денови во Ирска се одржува Светска средба на семејства и по тој повод папата Фрањо со своите следбеници на Твитер сподели кратки размислувања за важноста на семејството.

Ватикан Вести

Папата: Да се грижиме за семејството, затоа што од него зависи нашата иднина

Папата продолжува со своите следбеници на Твитер да споделува кратки размислувања и охрабрувања за христијанскиот живот, а овие денови на посебен начин на срце му се семејствата.

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата: Љубовта ги надминува сите тешкотии

Папата Фрањо со пријателите На Твитер продолжува да споделува кратки размислувања и поттици за христијанскиот живот, а последните неколку денови се концентрира на две богословски крепости: љубовта и верата.

Ватикан Вести

Папата: Да градиме цивилизација на љубовта

Во пораката која ја објави на својот Твитер профил, на 18 јули 2018 година, папата Фрањо го истакна Исусовиот повик за градење на цивилизација на љубов во секојдневниот живот.

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата по повод празникот Пресвета Богородица Кармилска

На 16 јули, Црквата ја слави Пресвета Богородица Кармилска, а по тој повод папата Фрањо со своите следбеници на Твитер сподели кратко размислување.

Ватикан Вести

Твитер пораката на Папата по повод празникот на свети Бенедикт

На 11 јули 2018 година општата Црква го слави свети Бенедикт од Нурси, заштитник на Европа и основач на бенедиктинците. По тој повод папата Фрањо на Твитер сподели кратко размислување

Ватикан Вести

Папата: Мачењето луѓе е смртен грев

По повод Меѓународниот ден за помош на жртвите на мачење во пораката која ја објави на Твитер папата Фрањо истакна дека мачењето луѓе е смртен грев, повикувајќи ги притоа христијанските