Tag "Стојанов"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Штип: Духовна обнова за свештеници

Во понеделник 26 март 2018 година во просториите на парохијата на „Свето Благовештение“ во Штип се одржа духовна обнова за свештеници.

Македонија

Бискупот Стојанов го прими во проштална посета италијанскиот амбасадор Белили

На 20 јули 2016 година, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов го прими во проштална посета досегашниот италијански амбасадор во Македонија Ернесто Масимино Белели.

Македонија

Гевгелија: Прославен патрониот празник

Со света архиерејска Литургија предводена од Н.В.П монс. д-р Киро Стојанов и во сослужение на о .Димитар Ташев и о. Тома Ангелов во недела 12 јули во преполнетата црква Свети

Македонија

Во недела ќе биде осветена Католичката црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица

На 5 јули 2015 година со почеток во 10.00 часот во Струмица од страна на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија ќе биде осветена

Македонија

Работилница за социјално претприемништво – социјална економија

Денешниот начин на размислување на човекот е сведен само на профит, сепак, преку оваа идеја на социјално претприемништво не се става профитот во преден план туку човекот

Македонија

Ѓаконско ракополагање во Радово

На светата Архиерејска Литургија во недела 21 јуни 2015 година во парохиската црква „Свети Пророк Илија“ – Радово од рацете на Апостолскиот егзарх во Македонија Н.В.П. д-р Киро Стојанов

Македонија

Во Скопје прославен патрониот празник Пресвето Срце Исусово

На 12 јуни 2015 година на празникот Пресвето Срце Исусово, заштитник на Скопската бискупија и парохијата во Скопје, ѓаковско-осиечкиот надбискуп монс. Ѓуро Храниќ

Македонија

Во Скопје свечено прославен празникот Педесетница

На 24 мај 2015 година, на празникот Духови – Педесетница, во скопската катедрала Пресвето Срце Исусово, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов

Македонија

Радово: Година на посветениот живот – Воплотеното Евангелие во животот на монахињата

Во просториите на парохијата Свети Пророк Илија во Радово на 21 март 2015 година се одржа втората средба на свештениците од Скопска бискупија, Апстолскиот егзархат во Македонија и богопосветените лица,