Tag "срце"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Смирено срце

Христијаните познаваат три изрази на молитва: усна молитва, размислување и контемплација. Заедничкото на сите три молитви е: да се има смирено срце.

Ватикан Вести

Отворете го срцето за Господ и наслушнувајте го Светиот Дух

Само Светиот Дух нѐ учи да кажеме: „Исус е Господ“ – рече папата Фрањо за време на светата Литургија

Вера Семејство

Срцето на жената

Со што е исполнето срцето на жената? Со што е исполнето твоето срце? Треба да биде со Бог

Вера Духовност

Чекор пред Божиќ – Срце кое служи

Важно е со чисто и подготвено срце во став на подготвеност за служење да се дочека Месијата Кој ни го испраќа Отецот.

Ватикан

Папата: Дали моето богатство е Исус и неговата наука?

Нè не прават свети или грешни надворешните работи, туку нашето срце е она кое ги изразува нашите намери, избори и желби – рече папата Фрањо  време на Генералната аудиенција на

духовнитекстови Размислување Свет

Падре Пио: Сакајте ја Пресвета Богородица

Марија живеела во ритамот на отчукувањата на Словото. Нејзиниот живот е живот на ритамот на Словото. Затоа Марија нè учи да го усогласиме животот со тие отчукувања.