Tag "родители"

Врати се на почетна
Вера Колумни Семејство

За веронауката и родителите

Паралелно со започнувањетo на учебната година започнува и веронаучната година,

Вера Сведоштва

Свети Јоаким и света Ана

Денешната Евхаристиска Слава ни нуди можност да го искусиме блаженството на оние кои

Вера Семејство

За бракот во Светото Писмо (трет дел)

Што е забележано во Светото Писмо за разводот, прељубата и Причеста? Како свети Павле им се обраќа на жените, како на мажите, децата и родителите?

Вера Семејство

Прва Причест – Како духовно да го подготвите детето?

Пред вашето дете е Првата Причест. Наскоро вашето дете нема да ја дели само Вашата ДНК

Вера Семејство

Најважни доблести за вашите деца

Ви донесуваме 5 најважни доблести на кои можете низ текот на годината да ги работите со вашето дете – ден по ден, се разбира! Доблестите бараат храброст и трпеливост. Помина

Ватикан Вести

Средба со родителите на неодамна крстените деца

Светиот Отец на 12 март 2017 година по повод својата пасторална посета на парохијата

Вера Семејство

Како да се молиме за своите деца?

Дали сме свесни колку се важни нашите молитви? Дали сме се запрашале како да се молиме за нашите

Сведоштва Свет

Мајка Тереза: Да се љуби до болка

Ќе ви зборувам за едно чудо, за фактот дека лепрозните родители раѓаат потполно здрави деца. Пред да се роди детето, родителите ги подготвуваме еден ден со храброст да ни го

Размислување Сведоштва

Мајка Тереза: Богородица нека ви биде блиску, многу блиску

Еднаш ме посети еден брачен пар, очајни родители, и ми раскажаа: „Венчани сме веќе шеснаесет години и немаме деца. Толку многу посакуваме дете. Дали ќе саката да молите за нас?

Ватикан

На празникот Крштение Господово Папата крсти 26 деца

Папата Фрањо на 10 јануари на празникот Крштение Господово крсти 26 деца за време на светата Литургија во Сикстинската капела. Ги потсети родителите дека верата е најскапоценото наследство кое може