Tag "работа"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Што по губењето на работата?

Годината која остана зад нас за сите нас беше предизвикувачка и работите кои се земаат здраво за готово лесно можат да бидат доведени во прашање. Меѓу нив е и работното

Вести Свет

Свлечиште на чуден начин запре пред црква (Видео)

Снимка од карпа со 7,5 илјади кубни метри која се свлече кон црквата делува застрашувачки. Авторот на оваа снимка, која ја објави ChurchPop,

Ватикан Вести

Папата за Светскиот ден за борба против работа на децата

На децата треба да им се овозможи да си играат, да учат и да растат во атмосфера на хармонија. Тешко на оној кој во нив го загушува радосниот полет за

Ватикан Вести

Невработеноста претставува опасност за демократијата

Ако западне работата во криза, тогаш ќе дојде и до криза на демократијата – предупреди папата Фрањо за време на средбата со околу 300 претставници од „светот на работата,“ која

Колумни Размислување Свет

Посветување на Бог преку работата во секојдневието

Денешните луѓе живеат прилично брз и стресен живот и времето кое што можеме да го посветиме на себе и на своите најближни во вистинската смисла стана скапоцено.

Ватикан

Во Ватикан започна меѓународен семинар за вработувањето

„Проблемот со вработувањето е сериозен, поради големите бројки на невработеност меѓу младите и поради фактот дека понекогаш самата работа не е достоинствена.“

Ватикан

Папата Фрањо: Потребен е „нов работен хуманизам“

Трудот е едно од најстарите звања на човекот, но денес достоинството, обезбедено преку работата, често е изложено на опасност поради невработеноста и незаконитоста.

Македонија Размислување

Пет работи за кои луѓето на умирање најмногу жалат

На смртната постела – соочени со свршетокот на својот живот – луѓето можат објективно да го видат својот живот. Многу од нив жалат за начинот на кој тие живееле…

Ватикан

Папата: Вработувањето е човечка и општествена одговорност

Работата е света и на семејството му дава достоинство. Треба да се моли за семејствата да не бидат без работа. Да се предизвикува губење на работните места значи

Ватикан

Папата: Празникот е најголем дар за човечкото семејство

Светиот Отец на генералната аудиенција на 12 август во салата Павле VI започна размислувања за трите важни факти кои го одредуваат одењето во семејниот живот, а тоа се одморот, работата