Tag "порака"

Врати се на почетна
Вести Свет

Меѓународна средба за водата и климата во Рим

Во Рим, на 23 октомври 2017 година започна меѓународна средба на тема „Водата и климата. Во пресрет на големите светски реки.“

Ватикан Вести

Папата: Сиромаштвото нè предизвикува на илјадници начини

Светиот Отец по повод Меѓународниот ден за борба против сиромаштвото и социјалната исклученост

Ватикан Вести

Пораката на Папата по повод сто годишнината од Конгрегацијата за Источни Цркви

Пред светата Литургија во базиликата Света Марија Велика, по повод 100 годишнина

Ватикан Вести

Пораката на Папата до Конгрегацијата на свети Винко Паулски

На 27 септември 2017 година, папата Фрањо испрати порака до членовите на семејството на свети Винко, кои ја одбележуваат 400 годишнина од своето основање, а чиј основател е свештеникот од

Ватикан Вести

Папата: Катехистот поаѓа од Христос и оди со Христос

Степенот до кој Исус го допира центарот на нашиот живот,

Ватикан Вести

Порака на Папата до учесниците на поклонението за семејства

Папата Фрањо упати порака до повеќе од десет илјади учесници на 10. Национално поклонение

Ватикан Вести

Папата ги повика светските лидери да ги остават на страна личните и идеолошките интереси

Ги поттикнувам светските лидери да ги остават на страна личните и идеолошките интереси

Ватикан Вести

Порака на Папата за празникот на света Мајка Тереза

Како Мајка Тереза да ги отвориме хоризонтите на радоста и надежта за многу луѓе

Ватикан Вести

Исус е присутен во многу наши браќа и сестри кои страдаат

Исус е присутен во многу наши браќа и сестри кои страдаат како што и Тој страдаше

Ватикан Вести

Порака на Папата за ЕКСПО 2017

Папата Фрањо во пораката по повод Националниот ден на Светиот Престол на ЕКСПО 2017,