Tag "патронен празник"

Врати се на почетна
Македонија

Радово – прославен патрониот празник на парохијата

Архиерејската света Литургија која ја предводеше Апостолскиот егзарх во Макеоднија и Скопски бискуп д-р Киро Стојанов, во вторник 2 август 2016 година, беше централниот настан во прославувањето на парохискиот заштитник

Свет

НАЈАВА: Патронен празник на црквата Свети Иван Крстител – Струмица

На 7 јули 2016 година на празникот Раѓање на Свети Иван Крстител, парохиската црква Свети Иван Крстител -Струмица ќе го прослави својот заштитник.

Македонија

Најава: Прослава на патрониот празник Пресвето Срце Исусово во Скопје

Во Годината на милосрдието, а по повод патронот на Скопската бискупија и катедрална парохија „Пресвето Срце Исусово“ – Скопје во петок, 3 јуни 2016 година ќе се служи Света Миса

Македонија

Владиката Стојанов за Свети Кирил и Методиј служеше во Богданци

Монсињор д-р Киро Стојанов,  Скопски бискуп и Апостолски егзарх  во Македонија на 24 мај 2016 година служеше света архиерејска Литургија по повод патрониот празник на парохиската црква Свети Кирил и

Македонија

Прославен патрониот празник во Петралинци

Со свечена света Литургија парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци на 24 мај 2016 година го прослави својот патронен празник.

Македонија

Во Чанаклија прославен патрониот празник на Светиот великомаченик Георги

На 6 мај, на празникот Свети великомаченик Георги во црквата посветена на Светиот Великомаченик Георги во с. Чанаклија со света Литургија свечено беше прославен патрониот празник на црквата.

Македонија

Прославен патрониот празник „Свети Никола“ во Секирник

На 19 декември 2015 година со света архиерејска Литургија, која ја предводше Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски Егзарх во Македонија, се прослави патрониот

Македонија

Прославен патрониот празник „Свети Климент“ во Стојаково

На 8 декември 2015 година со света Литургија се прослави патрониот празник на црквата „Свети Климент Охридски“ во Стојаково. На неа присуствуваа свештеници од Апостолскиот егзахрат во Македонија како и

Македонија

По повод патрониот празник владиката Стојанов служеше Литургија во Сарај

 По повод патрониот празник на филијалната црква „Свети Димитриј“ во Сарај, 8 декември 2015 година, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски Бискуп и Апостолски Егзарх во Македонија

Македонија

Гевгелија: Прославен патрониот празник

Со света архиерејска Литургија предводена од Н.В.П монс. д-р Киро Стојанов и во сослужение на о .Димитар Ташев и о. Тома Ангелов во недела 12 јули во преполнетата црква Свети