Tag "пасторална посета"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Бидете мисионери и светци

Нека во вашите заедници одекнува повикот на светост – ги поттикна папата Фрањо илјадниците верници од бискупиите Чезена и Болоња кои на 21 април 2018 година на плоштадот Свети Петар

Ватикан Вести

Христијаните се повикани да бидат гласници на надежта

Папата Фрањо беше во пасторална посета на италијанскиот град Молфета за да одаде почит на дон Тонино Бело, по повод 25 годишнината од неговата смрт. Дон Тонино Бело е познат

Ватикан Вести

Папата: Мирот се гради започнувајќи од дома

На 20 април 2018 година, папата Фрањо ја посети областа Апулиja во јужна Италија, поточно градовите Алесано и Молфети. Најпрво утрото го посети Алесано родното место на епископот дон Тонино

Ватикан Вести

Папата ќе го посети Пиетрелчина и Сан Џовани Ротондо

Папата Фрањо на 17 март 2018 годинина пасторално ќе го посети Пиетрелчина и Сан Џовано Ротондо, по повод 100 години од појавувањето на стигмите на телото на свети Пио од

Ватикан Вести

Папата ќе ја посети заедницата Номаделфија

Со голема радост и благодарност е примена веста за посторалните посети на папата Фрањо на заедницата Номаделфија, која ја основа дон Зено Салтини, и меѓународното градче на Движењето на фоколарите,

Вести Свет

Папата ќе ги посети Чезена и Болоња

На 1 октомври 2017 година папа Фрањо ќе се упати на пасторална посета во Болоња, каде ќе пристигне наутро,

Ватикан Вести

Карпи – Говорот до жителите погодени од земјотресот

На 2 април 2017 година во попладневните часови Папата се обрати на жителите на градот Карпи

Ватикан Вести

Во Милано Папата одговараше на прашања од младите

Ветете му на Исус дека никогаш нема да ги малтретирате своите врсници – ги повика папата Фрањо

Ватикан Вести

Папата: Бог продолжува да бара свои сојузници

Во проповедта на светата Литургија во паркот Монца, Папата рече дека во евангелскиот

Ватикан Вести

Што им кажа Папата на богопосветените лица во Милано?

Во познатата готска миланска катедрала, папата Фрањо се сретна со свештенството