Tag "Нова Маала"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Нова Маала

Во предвечерието на празникот Успение на Пресвета Богородица, 27 август 2020 година во истоимената парохиска црква во Нова Маала, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски

Вести Македонија

Духовна обнова за верниците во Нова Маала

Од 2 до 4 март 2020 година со почеток во 17.00 часот во црква „Успение на Пресвета Богородица“– Нова Маала ќе се одржи духовна обнова.

Вести Македонија

Во Нова Маала започнаа благодарствените свети Литургии

На 3 декември 2019 во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ – Нова Маала започнаа благодарствените свети Литургии, кои ги служи парохот о. Спасо Ристов за наканите на присутните верници.

Вести Македонија

За Голема Богородица епископот Стојанов служеше во Катедралата во Струмица

За празникот „Успение на Пресвета Богородица“ епископот Стојанов служеше во Струмица и Нова Маала

Вести Македонија

Најава на богослужби за празникот Успение на Пресвета Богородица

Во пресрет на празникот Успение на Пресвета Богородица, во вторник на 27 август 2019 година со почеток во 19.00 часот епикопот Киро Стојанов Скопски бискуп и епископ Струмичко – скопски

Вести Македонија

Прва Света Причест во Нова Маала

Во недела, на 9 јуни 2019 година, во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала со свечена Света Литургија беше прославена Првата Света Причест, предводена од парохот о. Спасо

Вести Македонија

Нова Маала: Поставени се крстови во чест на Папата

На 14 април 2019 година со благослов на Н.В.П д-р. Киро Стојанов, бискуп Скопски и епарх Струмичко-скопски, по повод пасторалната посета на Папата Фрањо на Македонија, во парохијата Успение на

Вести Македонија

Духовна обнова за свештеници

Во четврток 27  декемри 2018 година во просториите на парохијата „Успение на Пресвета Богордица – Нова Маала се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија. На средбата

Вести Македонија

Нова Маала: Волонтерството на дело

На 14 и 15 декември 2018 година во црковниот двор во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала, по иницијатива на месниот парох се одржа волонтерска акција.

Вести Македонија

Благодарствени Литургии за семејствата во Нова Маала

Од 10-15 декември 2018 година во парохиската Црква „Успение на Пресвета Бгородица“ во Нова Маала сите семејства од парохијата имаа можност преку „Благодарствените семејни Литургии“ да му благодарат на Бога