Tag "монс. Стојанов"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов го прими о. Туралија

На 29 март 2018 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д- р Киро Стојанов го прими о. Туралија и во таа прилика го запозна со историјата и

Вести Македонија

Скопје: Литургија Вечера Господова

На 29 март 2018, во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, на Велики Четврток,

Вести Македонија

Крстен пат на планината Водно

Во саботата, на 24 март 2018 по 4. пат традиционално се одржа Крстен пат на Водно (Скопје),

Вести Македонија

Света Миса по повод десет години од смртта на Кјара Лубик

Во среда, 14 март 2018. во Скопје беше одбележен споменот од десетгодишнината на смртта на Кјара Љубик, основателка на Движењето на фоколарини.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го прими претставникот од Светското семејство на Радио Марија

На 14 март 2018 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија  во својата резиденција го прими г-дин Рафаеле Галати,

Вера Проповеди

Проповед на бискупот Стојанов по повод 10 годишнината од смртта на Кјара Лубик

Драги браќа и сестри, пријатели и почитувачи на Слугинката Божја Кјара Љубиќ,

Вести Македонија

Најава: 10 години од „заминувањето“ на Кјара Лубик

По повод десетата годишнина од „заминувањето“ на Кјара Лубик, основоположничката на Движењето на Фоколарите, во среда, 14 март 2018 година,

Вести Македонија

Бискупот Стојанов служеше света Литургија во Струмица за претставниците на движењето Заедништво и ослободување

На 3 март 2018 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов служеше света Литургја во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го прими директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи

На 1 март 2018 година монс. д – р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија во Бискупската резиденција во Скопје го прими директорот на Комисијата за односи