Tag "монашки заедници"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата во Монголија: Црквата треба постојано да го навестува Исус

Вториот јавен говор Светиот Отец го одржа во сабота на 2 септември во катедралата Свети Петар и Павле во Улан Батор и потсети дека Исус е радосната вест што Црквата

Ватикан Вести

Монах кој не е свештеник може да стане поглавар на монашка установа

Папата Фрањо, во рескриптот (уредба) објавен на 18 мај 2022 година, ја востанови можноста членовите на верските семејства, дури и ако не се ракоположени за свештеници, да бидат назначени за

Ватикан Вести

Светиот Престол ги повикува посветените лица за учество во синодата

Во писмото до сите манастири во светот објавено на 28 август генералниот секретар на Епископската синода кардиналот Марио Греч го истакна важен прилогот кој за размислувањето за синодалноста би можеле

Вести Македонија

Кардиналот Пуљиќ се сретна со поглаварот на МПЦ – ОА г.г. Стефан

На 20 ноември 2017, за време на својата пасторална посета на Црквата во Македонија надбискупот и митрополит Врхбосански кардиналот Винко Пуљиќ се сретна со Архиепскопот Охридски и Македонски г.г. Стефан

Вести Македонија

Кардиналот Пулиќ ги посети монашки заедници во Скопје

Во понеделникот, на 20 ноември 2017 година, на последниот ден од својата пасторална посета на Црквата

Ватикан Вести

Папата до монаштвото: Излезете од своите сигурни зони

По повод 4000 број на списанеито „La Civiltà cattolica“ објавени се извадоци од разговорот на папата