Tag "Мисиска недела"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Да молиме за мир во Либија

Во говорот после молитвата ангел Господов на 18 октомври 2020 година Папата го охрабри 18-те италијански рибари кои се задржани во Либија, а по повод Мисиската недела поттикна сите христијани

Вести Македонија

Одбележена Мисиската недела во Петралинци

На ден 20 октомври 2018 година во католичката парохија „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци по повод Мисиската недела се одржа молитвено бдение,

Вера Духовност

Мисиска недела 

Мисиска недела е ден за молитва и запознавање со мисиите. Се слави секогаш во претпоследната недела во мeсец октомври, на ист ден во сите епархии, парохии и во целиот свет.

Вести Македонија

Струмица: Анимација за Мисиска недела

Во недела 14 октомври 2018 година во парохијата Свети Иван Крстител Струмица по завршувањето на светата Литургија во салата „Света Мајка Тереза“

Вести Македонија

Мисиска недела во Петралинци

Со срце и крст направени од свеќи и молитва за мисионерите, во католичката парохија Свети Кирил и Методиј во Петралинци беше одбележана мисиската недела.

Вести Македонија

Струмица: Анимација за Светскиот мисиски ден

Во Парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во недела 15 октомври 2017 година

Вести Македонија

Мисиска недела во Петралинци

Со бројаница и крст направени од свеќи и молитва за мисионерите, во католичката парохија Свети Кирил и Методиј во Петралинци беше одбележана мисиската недела.

Македонија

Мисиска недела во Петралинци

Младите од католичката парохија Свети Кирил и Методиј од Петралинци со крст направен од свеќи во дворот на црквата, под кој пишуваше Мисиска недела и со молитва за мисионерите ја

Колумни Размислување Свет

Мисиска недела

Мисионерската недела е ден за молитва и промовирање на мисиите. Секогаш се слави претпоследната недела во месец октомври, во ист ден во сите епархии, парохии и институции од католичкиот свет.