Tag "Мајка Тереза"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Рим: Фестивал за духовна музика и уметност посветен на света Мајка Тереза

Петнаесеттиот меѓународен фестивал за духовна музика и уметност кој ќе се одржи од 16 до 21 ноември во Рим е посветен на светицата на Годината на милосрдието, Мајка Тереза од

Вести Македонија

Отворена изложбата „Мајка Тереза – светица од Скопје, светица на светот“

Во рамките на Четвртата светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог, во Битола на 3 ноември е отворена изложбата: „Мајка Тереза – светица од Скопје, светица на светот“

Македонија

Концерт на МОБ во чест на канонизацијата на света Мајка Тереза

Во Скопје на 23.09.2016 Македонската опера и балет одржа пригоден концерт „Глориjа“ во чест на канонизацијата на света Мајка Тереза во катедралата Пресвето Срце Исусово – Скопје. 

Свет

Кардиналот Пуљиќ се сретна со претседателот на Владата на Република Македонија Димитриев

На 12 септември 2016 година за време на својата пасторална посета на Скопје како специјален делегат на Светиот Отец папата Фрањо по повод благодарноста

Македонија

Папскиот делегат кардинал Пуљиќ се сретна со Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов

На 12 септември 2016 година за време на својата посета на Скопје, специјалниот делегат на Светиот Отец, папата Фрањо по повод благодарноста за дарот на канонизација на Света Мајка Тереза,

Македонија

Папскиот делегат кардинал Пуљиќ ја посети заедницата Мисионерки на љубовта во Скопје

Радоста за величествената литургиска благодарност за дарот на канонизација на Мајка Тереза во Скопе 11 септември 2016 година, продолжи во попладневните часови

Свет

Величествена благодарна понтификална света Миса на плоштадот Македонија во чест на Мајка Тереза

На 11 септември 2016 година во Скопје родниот град на Света Мајка Тереза на плоштадот Македонија

Uncategorized

Младите од Петралинци во посета на старите и болните лица во парохијата

Приклучувајќи се на прославата по повод канонизацијата на Мајка Тереза младите од католичката парохија „Свети Кирил и Методиј“ од Петралинци во духот на милосрдието кое света Мајка Тереза

Македонија

Најава: Концерт на клапа Свети Јурај

Во рамките на „Татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“, а во организација на Скопска бискупија и Хрватска амбасада во Република Македонија

Македонија

Продолжуваат активностите во рамките на Татковинската прослава „Денови на света Мајка Тереза“

Во среда 7 септември во рамките на Татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ на Филозофскиот факултет при Универзитетот Свети Кирил и Методиј