Tag "декрет"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Свештениците ќе можат да служат повеќе свети Литургии

Конгрегацијата за богослужби и Свети Тајни издаде декрет во среда 16 декември 2020 година со кој свештениците можат да слават четири свети Литургии на празникот Божиќ, празникот Пресвета Богородица и

Ватикан Вести

Папата го одобри декретот за јуначките крепости на Иван Павле I

Папата Иван Павле I, роден како Албино Лучијани, познат под прекарот „насмеаниот Папа“, е чекор поблиско до канонизацијата.

Вести Македонија

Именувани нови директори на Македонски Каритас и Радио Марија Македонија

На 29 октомври 2017 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, за време на светата Литургија,

Ватикан

Папата ќе потпише декрет за канонизација на Мајка Тереза

Папата Фрањо на редовниот конзисториум на 15 март ќе го потпише декретот за канонизација на Мајка Тереза и ќе го објави датумот на канонизацијата.

Ватикан

Родителите на света Тереза од Детето Исус ќе бидат прогласени за светци

Папата Фрањо го потврди со декрет чудото по застапништво  на родителите на света Тереза од Детето Исус