Tag "Давид"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Благородноста на молитвата нè става во Божји раце

На Генералната аудиенција, одржана во библиотеката на Апостолската палата, Папата продолжи со серијата катехези и зборувајќи за царот Давид поттикна на молитва во секоја ситуација од животот, добра или лоша.

Вера Духовност

Слово за живот за февруари 2019

„Да бара мир и да врви по него“ (Псалм 33 ,14)

Ватикан Вести

Папата: Грешникот може да стане светец, но расипаниот не

Грешник може да стане светец, но корумпираниот не. Разликата се состои во тоа да се признаеш за грешник пред Бог – тоа го кажа папата Фрањо во проповедта на светата

Ватикан Вести

Папата: Нема вистинска понизност без понижувањето

„Ако не го познаваш понижувањето, не можеш да бидеш понизен.“ Тоа го истакна папата Фрањо во проповедта на светата Литургија која ја служеше на 29 јануари 2018 година во домот

Ватикан

Папата: Расипникот не бара Божјо простување

Да Го молиме Господ слабоста која нè наведува на грев да не се претвори во расипништво – поттикна Светиот Отец во проповедта на утринската света Литургија во петок 29 јануари

Сведоштва

Песната за Христос му го спаси животот

Човечките мисли не се Божји мисли и човечките патишта не се Божји патишта, вели библиската мудрост, а за тоа докажува сведоштвото на кармелиќанецот Давид Џонсон од Америка.