Tag "вештачка интелигенција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватикан бара поголем надзор над новите вооружени системи

На седницата на Обединетите нации за прашањето за вооружените системи, постојаниот набљудувач на Светиот Престол во Женева монс. Џон Путцер се заложи за подобар надзор и етичко размислување за новите

Ватикан Вести

(Видео) Молитвена накана на папата Фрањо за месец ноември 2020 година

Во видео пораката упатена на 5 ноември 2020 година папата Фрањо повикува на молитва напредокот во роботиката и вештачката интелигенција биде „човечна“.

Ватикан Вести

Папата: Логиката на техниката не смее да владее со нашиот живот

Вештачката интелигенција, роботиката и другите технолошки иновации мора да се користат на таков начин да придонесуваат за служење на човештвото