Tag "вера"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата Фрањо: Евреите и христијаните се пријатели и браќа

Соборната декларација „Ностра етате“, објавена пред 50 години, има решителен придонес за почетокот на периодот на „пријателство и взаемно разбирање“ меѓу католиците и Евреите.

Ватикан

Папата: Абортусот е напад врз животот

„Степенот на напредок на една цивилизација се мери преку нејзината способност да се грижи за животот, како на нероденото дете, така и на возрасниот, како на емигрантите,

Ватикан

Не заборавајте ја првата средба со Исус

Никогаш не треба да ја заборавиме првата средба со Исус – онаа која „го менува мојот живот“, затоа да ја бараме од Бог „благодатта за да ја памтиме секогаш“.

Ватикан

Постои опасност верата да се претвори во световна моќ

Господ нè буди со сведоштвото на светците, со сведоштвото на мачениците, кои секојдневно ни го навестуваат Исусовиот пат и Неговото послание

Вера Духовност

Рождество на Пресвета Богородица

Кога се прославува некој роденден, без разлика дали сме свесни или не, се прославува животот