Tag "Битола"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Во Битола прославен патрониот празник „Пресвето Срце Исусово“

На 11 јуни 2021 година во претпладневните часови во парохиската Црква „Пресвето Срце Исусово“ во Битола беше прославен патрониот празник на парохијата. Светата свечена Литургија ја предводеше Н.В.П. монс. Киро

Вести Македонија

Прославен празникот Воскресение Христово во Битола

На празникот Воскресение Христово, 4 април 2021 година во Католичката црква „Пресвето Срце Исусово“ во Битола, о. Марјан Ристов, бискупски канцелар служеше свечена света Литургија, на кој присуствуваа верници од

Вести Македонија

Битола: Прославен празникот на свети Винко Павелски

На 28 септември 2019 година, во парохијата Пресвето Срце Исусово во Битола беше прославен празникот на свети Винко.

Вести Македонија

Битола: Духовна подготовка за празникот Воскресение Христово

Верниците од парохија „Пресвето Срце Исусово“ – Битола за празникот Воскресение Христово духовно се подготвија преку тродневницата, во која дон Паво Шекерија ги преводеше обредите. Верниците имаа можност и за

Вести Македонија

100 години од основањето на словенската провинција Ќерки на христијанската љубов

Ќерки на христијанската љубов на свети Винко Павелски од Битола со тродневница се подготвуваа за прославата на 100 годишнината од основањето на словенската провинција. На тродневницата која се одржа од

Вести Македонија

Поклоничко патување на група верници од Струмица

Во организација на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“, од Струмица на 11 октомври 2018 година група верници од парохијата заедно со капеланот о. Атанас Сирачев се упатија на еднодневно

Вера Сведоштва

Од Битола до светилиштето во Летница

Селото и парохијата Летница се наоѓаат во југоисточниот дел на Косово, на северните падини на Скопска Црна Гора, помеѓу Урошевац и Гњилане,

Вести Македонија

Прва причест во Битола

Во недела 3 јуни 2018 година во парохијата „Пресвето Срце Исусово“ во Битола се славеше Прва света Причест.

Вести Македонија

Директорот на Македонски Каритас го посети Црвен Крст – Битола

На 18 мај 2018 година директорот на Македонски Каритас и парох во црквата „Пресвето Срце Исусово“ во Битола, дон Паво Шекерија и настојателката

Вести Македонија

Во Битола и Прилеп прославен празникот Цветници

На 25 март 2018 година во парохискaта цкрва „Пресето Срце Исусово“ во Битола на празникот Цветници се служеше света Миса по повод Исусовото славно влегување во Ерусалим.