Tag "Австралија"

Врати се на почетна
Вести Свет

Кардинал Пел ослободен од обвиненијата

По 13 месеци затвор и неосновани обвнувања, 78 годишниот австралиски кардинал Џорџ Пел во вторник 7 април 2020 година со едногласна одлука на Австралискиот врховен суд ги поништи претходно донесените

Вести Свет

Австралија е погодена од суша

Државниот хидрометеоролошки завод во Австралија оцени дека станува збор за една од најголемите суши во последните 100 години

Вести Свет

Свештениците од Австрлија се подготвени да одат во затвор за исповедната тајна

Свештеници од Јужна Австралија изјавија дека подобро би отишле во затвор, отколку во било кој случај да ја прекршат исповедната тајна

Ватикан Вести

Кардинал Пел: Обвинувањата се лажни

На конференцијата за медиумите, која е одржана во Ватикан на 29 јуни 2017 година

Ватикан Вести

Соопштение од Светиот Престол за обвинувањата против кардинал Пел

Светиот Престол со жалење ја прими веста за обвиненијата поднесени во Австралија против кардинал Џорџ Пел