Tag "Scholas Occurrentes"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до младите во Лисабон: „Не плашете се да ги извалкате рацете“

На вториот ден од апостолската посета на Светиот Отец на Лисабон за Светскиот ден на младите 2023 година, Папата се сретна со членовите на заедницата „Scholas Occurrentes“ во нејзиното португалско

Ватикан Вести

Папата го прими пејачот Боно Фокс

Папата Фрањо на 19 септември 2018 година во домот Света Марта во Ватикан го прими пејачот Боно Фокс, фронтмен на групат У2.

Ватикан Вести

Папата го посети римското претставништво на Scholas Occurrentes

Папата Фрањо на 26 октомври 2017 година го посети римското претставништво на Фондацијата

Ватикан Вести

Папата со учениците од фондацијата Scholas Occurrentes

После светата Литургија во Меделин, Папата се сретна со група ученици од фондацијата

Ватикан

Папата: Во дијалогот сите победуваат

Папата Фрањо во неделата на 29 мај 2016 година попладне во синодската сала во Ватикан ги прими претставниците на повеќе од 40 универзитети од целиот свет кои се дел од

Ватикан

Млади ја понесоа енцикликата „Laudato si“ на Северниот пол

Папа Фрањо испрати писмо на група млади Аргентинци во мисија на Северниот пол. Младите со себе носат примерок од енцикликата „Laudato si“,