Tag "Comunione e Liberazione"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Духовна средба во Дојран

Од 31 март до 2 април 2023 година се одржа годишната Духовна средба, која традиционално го носи името Vacanzina – за Југоисточна Европа, во организација на Comunione e Liberazione (Заедништво

Ватикан Вести

Папата: Задачата на христијаните е споделување и близина

По повод отворањето на 43-тото издание на Митингот организиран од движењето Comunione e Liberazione, , на 20 август папата Фрањо испрати порака потпишана од државниот секретар, во која ги охрабрува

Uncategorized

Духовна средба во Дојран

Во Стар Дојран од 29 до 31 март 2019 година се одржа Единаесетата Духовна Средба (Vacanzina) во организација на Заедништво и Ослободување (Comunione e Liberazione).

Вести Македонија

Духовна средба во Дојран

Oд 2 до 4 март 2018 година во Стар Дојран се одржа Духовна Средба во организација на Comunione e Liberazione (Заедништво и Ослободување).

Вести Македонија

Бискупот Стојанов служеше света Литургија во Струмица за претставниците на движењето Заедништво и ослободување

На 3 март 2018 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов служеше света Литургја во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица.