Tag "Јаир"

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Не бој се! Само верувај!

Од светото Евангелие според Лука (8, 41 – 56)

Ватикан Вести

Ангел Господов: Исус ги лекува нашите срца ранети од недостаток на љубов

Само љубовта го лекува живот, не осудувајте ги другите – рече папата Фрањо пред молитвата Ангел Господов на плоштадот Свети Петар. Во Евангелието на денешната Литургија, Исус се среќава со

Вести Македонија

Папата Фрањо: Никој не е илегален за Исусовото срце

Треба да се плашиме од срце вкоренето во зло, рече Папата Фрањо во наговорот пред молитвата Ангел Господов на 1 јули  2015 година

Ватикан

Да имаме силна вера, а не слаба која го меша воскресението со реинкарнација

Божјото Слово нè повикува оваа недела да живееме со сигурност во воскресението.