Tag "Хосемарија Ескрива"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Знаци кои ни укажуваат за недостаток на понизност

Понизноста е крепост која сите треба да ја развиваме за што повеќе да се сообразиме со Христос.

Вера Духовност

За Великиот пост?

Свети Хосемарија вели: „Великиот пост денес ни го поставува тоа одлучувачко прашање:

Вести Свет

Опус Деи има нов прелат – монс. Фернандо Окариз

Монсињор Фернандо Окариз е роден 1944 година во Париз, осмо дете во шпанското семејството кое бега

Вера Духовност

Знаци кои ни укажуваат на недостаток на понизност

Понизноста е крепост која сите треба да ја развиваме за што повеќе да се сообразиме со Христос.

Колумни Размислување Свет

Посветување на Бог преку работата во секојдневието

Денешните луѓе живеат прилично брз и стресен живот и времето кое што можеме да го посветиме на себе и на своите најближни во вистинската смисла стана скапоцено.