Tag "Фидес"

Врати се на почетна
Вести Свет

Жртвата на мачениците е знак дека ширењето на верата е прегратка на културата, народите и религијата

Според податоците на агенцијата Фидес во 2020 година убиени се 20 мисионери. На нив е посветен Ден на молитва и пост во спомен на мисионерите маченици кои се поклопува со

Вести Свет

Во 2016 година се убиени 28 католички пасторални работници

Во текот на 2016 година се убиени 28 католички пасторални работници, а веќе осум години по ред

Свет

Колку католици живеат денес во светот?

Оваа истражување го објави „Фидес“, новинска агенција на Папскиот совет за мисии, на неодамнешниот Светски ден на мисиите.