Tag "уметници"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до уметници: Убавината е потребна денес

Светиот Отец во четврток 17 февруари 2022 година во аудиенција го прими движењето Ѓаконија на убавината (Diaconie de la Beauté), кое се обидува да го олесни плодниот дијалог меѓу уметниците

Ватикан Вести

Папата ги прими учесниците на Божиќниот концерт во Ватикан

Светиот Отец во сабота 12 декември 2020 година ги прими во аудиенција промоторите, организаторите и изведувачите на Божиќниот концерт во Ватикан, промовиран од Конгрегацијата за католичко образование, чии приходи ќе

Ватикан Вести

Папата Фрањо : Да го молиме Господ за свесност за припадноста кон народот

На светата Литургија во домот Света Марта папата Фрањо повторно посебно ги спомна уметниците и го молеше Бог да ги благослови. Во проповедта потсети дека да се биде христијанин значи

Ватикан Вести

 Папата се молеше за уметниците и за милост на креативност

На Литургија во домот на Света Марта на 27 април 2020 година папата Фрањо посебни мисли им посвети на уметниците и на патот на убавината и креативноста кои можат да

Ватикан Вести

Молитвена накана за август: Да се молиме за уметниците

Светиот Отец молитвената накана за месец август ја посвети на уметниците и создавањето.

Ватикан

Папата се сретна со претставници од светот на забавата

Светиот Отец на 16 јуни 2016 година во салата Павле VI се сретна со уметници кои патуваат. Папата ги поздрави присутните уметници и сите кои соработуваа во подготовката за нивниот