Tag "Свети Фрањо"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Фрањо од Асизи

Свети Фрањо е роден во Асизи во 1182 година, син на Пиетро Бернардоне и госпоѓа Пика, богати трговци. Неговото раѓање било опкружено со мистериозни околности:

Вера Сведоштва

Свети Фрањо од Асизи

Еден ден наоѓајќи се во црквата „Света Марија од Ангелите“, за време на светата Миса ги слушнал овие

духовнитекстови Сведоштва

Света Клара Асишка

Клара Офердучио е родена на 16 јули 1194 година во градот Асизи во благородничко семејство како најстара ќерка на Фаварон и Хортулана, од чии усти најпрво го примила верското знаење.

Ватикан

Молитвата на Папата против тероризмот

Папата Фрањо на 30 јули 2016 година ја посети црквата Свети Фрањо во Краков за да ги чествува моштите на двајцата полски светци: Жвигњев Стралковски и Михаел Томашек.