Tag "Свети Иван Крстител – Струмица"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Најава: Крстен пат со игра на сенки

Младите од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица ве покануваат во среда 4 април 2018 година со почеток во 19.00 часот во дворот на парохиската црква „Свети Иван Крстител“ –

Вести Македонија

Крстен пат за деца на ридот Самораница

На празникот Цветници, 1 април 2018 година во организација на парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица на ридот Самораница над Струмица

Вести Македонија

Рождество Христово во парохијата „Свети Иван Крстител“- Струмица

На празникот Рождество Христово во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица се служеше света Литургија која ја предводеше о. Гоце Костов, во заедништво со парохискиот викар о. Атанас Сирачев.

Вести Македонија

Струмица: Милион деца молат за мир

Дваесетина децата од веронаучната група на парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица на 18 октомври

Вести Македонија

Струмица: Анимација за Светскиот мисиски ден

Во Парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во недела 15 октомври 2017 година

Вести Македонија

Поклоничко патување на верници од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица

Група верници во организација од парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица на 11 октомври 2017 година

Вести Македонија

Епископот Стојанов на Богојавление служеше Литургија во Струмица

На празникот Богојавление – Водици, 19 јануари 2017 година во парохиската црква „Раѓање на Свети Иван

Вести Македонија

Струмица: На пат за Витлеем

Во петок 2 декември 2016 година во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица се служеше света

Вести Македонија

Струмица: Промовирана книгата „Божјото име е милосрдие“ и монографијата „Црквата во пресрет“

Во сабота 12 ноември 2016 година во салата на црквата „Свети Иван Крстител“ – Струмица се одржа промоција на книгата „Божјото име е милосрдие“,

Вести Македонија

Најава: Промоција на книгата „Божјото име е милосрдие“ и монографијата „Црква во пресрет“

На 12 ноември 2016 година во салата на црквата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица со почеток во 18.00 часот ќе се одржи промоција на книгата „Божјото име е