Tag "света Тереза на Детето Исус"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Света Тереза на Детето Исус

Во 1888 година Тереза станува монахиња кармеличанка во Лизије (Нормандија), „за да спасува души и да се моли за свештениците.“

Вера Духовност

Стани „ништо“ или големината на „маленкоста“

Тереза гледа на човечката природа реално. Го прифаќа светот таков каков што е. Заради тоа што за неа важен е животот во секојдневието, а не во посебните ситуации, го нарекува

Вера Духовност

Молитвата на света Тереза на Детето Исус за свештениците

Да ја измолиме ова молитва на светата Мала Тереза за нашите пароси, духовници, епископи, кардинали и за самиот Папа…

Ватикан

Папата ги прогласи свети родителите на свети Тереза од Детето Исус

Сфаќањето на моќта според световните критериуми од една страна и понизно служење кое што би требало да го карактеризира авторитетот