Tag "радост"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Слово за живот, декември 2018

„Радувајте се секогаш во Господа“ (Филипјани 4,4)

Ватикан Вести

Папата: Ако Бог е во нашето срце, радоста е потполна

Радувај се мала христијанско заедницо, сиромашна и понизна.

Вера Духовност

Велигден – втор ден

Радосното искуство од Христовото Воскресение и со него поврзани надежта и верата во воскресението на секој оној кој се признава како Христов ученик,

Ватикан Вести

Христијаните да бидат радосни, а не како да се на погреб

Радоста има три димензии – рече папата Фрањо на светата Литургија која ја служеше

Ватикан Вести

Папата: Ако го тргнеме Исус, што останува од Божиќ

На третата недела од адвентот која ја нарекуваме „недела на радоста“ – рече Папата

Вера

Слово Божјо за денес: Дали знаеме да се радуваме?

Од Светото Евангелие според Лука (15, 1-10)

Ватикан Вести

Папата ги прими „Малите сестри на Исус“

„Во најтешките човечки ситуации неопходно е повеќе евангелизација со дела, отколку со зборови”.

Ватикан Вести

Христијанинот кој не е радосен не е вистински христијанин

Бог влезе во историјата за да нѐ ослободи од ропството на гревот, да ги излекува нашите повреди,

Размислување Свет

Мајка Тереза за доброто расположение

Доброто расположение е карактеристика на великодушните луѓе. Како вело неретко го сокриваат животот полн со жртвување. Човекот кој има дар на добро расположение често ги достигнува висините на совршенството.

Размислување Свет

Мајка Тереза за радоста

Радоста е молитва, радоста е сила, радоста е љубов, радоста е мрежа со која ќе ловите души.