Tag "работилница"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Работилница за млади во пресрет на Адвент

Во среда на 23 ноември 2016 во Пасторалниот центар во Скопје се одржа работилница за млади за изработка на адвентски венци.

Вести Македонија

Скопје: Медиумска работилница за деца на тема Мисионерство

Во сабота 22 октомври 2016 година, во пресрет на Мисиската недела во просториите на Пасторалниот центар во Скопје се одржа „’медиумска’’ работилница за деца на тема „Мисионерство “.

Македонија

Струмица: Средба на волонтерите на Католици.мк

Во петок 27 мај 2016 година во просториите на парохијата Свети Иван Крстител – Струмица, Католици.мк во соработка со Светлина – христијанско списание и Радио Ватикан

Свет

Децата молеа за мир во Македонија и поминаа низ Светата врата на милосрдието во катедралата во Скопје

На 21 мај 2016 година во катедралната парохија „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје беше организирана работилница за деца во рамките на Годината на милосрдието

Uncategorized

Струмица: Работилница на Каритас во Струмица

На 10 декември 2015 година во просториите на парохијата Свети Иван Крстител – Струмица се одржа работилница организирана од Македонски Каритас поврзана со волонтерството во парохиите.

Македонија

Во Скопје одржана работилица за деца „Во пресрет на Адвент“

Во саботата на 28 ноемри 2015 во Пасторалниот центар во Скопје се одржа креативна работилница за деца од училишна возраст. Целта на оваа работилица беше

Македонија

Одржана работилница за децата кои ја посетуваат парохиската веронаука во Скопје

Во саботата на 30 мај во организација на Движењето на Фоколарите во Скопје се одржа работилница означувајќи го крајот на веронаучната година.