Tag "праведност"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Праведниците се сонувачи кои во своите срца ја чуваат желбата за универзално братство

Фокусирајќи се на крепоста праведност на Генералната аудиенција која ја одржа на 3 април 2024 година, папата Фрањо во катехезата порача дека без неа нема мир. Кога не се почитува,

Вера Духовност

Бог не е праведен

Бог не е праведен, зашто Он го остава Своето сонце да грее над лошите и над добрите, и праќа дожд на праведните и на грешните (Матеј 5,45).

Ватикан Вести

Папата: Во Бог праведноста е милосрдие

Христијанинот на својот пат треба како Исус да биде праведен со милосрдието – рече папата Фрањо

Ватикан

Божјото срце е срцето на Отецот Кој љуби

Божјото срце е срцето на Отецот Кој љуби и сака неговите деца да живеат во добро и праведност и сè повеќе и повеќе да живеат во полнина и да бидат

Ватикан

Ангел Господов: Молитвата и праведноста одат заедно

Исус нè учи дека мерката според која треба да пресудуваме не е количината туку полнината. Можеш да имаш многу пари, а во срцето да бидеш празен без полнина