Tag "поучна приказна"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Поучна приказна: Бог ти праќа знаци

За време на најголемата пандемија од вирусот познат под името корона, издадено е предупредување до сите граѓани да не ги напуштаат своите домови и да не го изложуваат својот живот

Вера Духовност

Поучна приказна: Бoг никогаш не греши

Честопати се жалиме за животот и негативните работи кои ни се случуваат…

Ватикан Размислување

Очекувањата на денешните млади

Неодамна, на едно долго патување со воз, тројца млади момчиња, кои имаа отприлика по осумнаесет години, влегоа во мојот вагон. Некој постар човек ги пратил кај мене.

Размислување Свет

Поучна приказна: Планот на сатаната –  Украдете им го времето

„На нашиот непријател Бог не му можеме ништо, но оние кои ги вршат неговите заповеди можеме да ги залажеме и да ги придобиеме за нас.“

Размислување Свет

Поучна приказна: Рацете на мојата мајка

„Да не беше мојата мајка, денес јас немаше да сум тоа што сум.“