Tag "порака"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папа до Ирачаните: Да одиме напред со надеж, наследувајќи го Авраам

Пред да пристигне во Ирак, Светиот Отец испрати видео порака до луѓето во земјата, нагласувајќи дека со нетрпение ja очекува средбата и ги повика да појдат заедно напред по патот

Ватикан Вести

Папата Фрањо во пораката за Светскиот ден на мисиите: Сите сме повикани да сведочиме

„Ние не можеме да не зборуваме за она, што сме виделе и чуле“ – се зборови од Делата на светите Апостоли, кои се земени за тема на пораката на папата

Ватикан Вести

Порака за денот на болните: Здравјето е примарно општо добро

На 12 јануари, 2021 година е обајвена пораката на папата Фрањо за 29. Светски ден на болните со наслов „Еден е вашиот Учител – Христос, а вие сте сите браќа“

Ватикан Вести

Во пораката за Светскиот ден на мирот Папата повикува на „култура на грижа“

Пораката за 54. Светски ден на мирот на 1 јануари 2021 година на тема „Културата на грижата како пат до мирот“ беше презентирана на конференција за новинарите во четврток, 17

Вести Свет

Порака за Божиќ од Светскиот совет на Црквите

Привремениот генерален секретар на Светскиот совет на црквите професор д-р Јоан Саука во пресрет на Божиќ, испрати порака посветена на тешкиот историски момент низ кој поминува човештвото поради пандемијата Ковид-19.

Ватикан Вести

Порака на папата Фрањо по повод Светскиот ден на сиромашните

На 15 ноември 2020 година Црквата го слави Светскот ден на сироамшните. По тој повод ја пренесуваме во целост пораката на папата Фрањо, која го носи насловот:. „Пружај ја раката

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Бог има замисла за мир во Либан

Како што најави папата Фрањо за време на Генералната аудиенција, во петок 4 септември во Бејрут по повод „Денот на молитва и пост за Либан“ го предводеше кардинал Пиетро Паролин.

Ватикан Вести

Папата до рибарите и морнарите: Не сте заборавени!

Не сте заборавени – истакна папата Фрањо во видео пораката упатена до сите кои работата на море, како би обезбедиле на луѓето храна, а кои спаѓаат во категоријата луѓе кои

Ватикан Вести

Порака на папата Фрањо за Светскиот мисиски ден: Еве ме мене, испрати ме мене!

Еве ме мене, испрати ме мене! (Исаија 6,8) е насловот на пораката на папата Фрањо за Светскиот ден на мисиите, која е објавена на Духовден, во која се истакнува врската