Tag "Паоло Руфини"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Синодалноста не е концепт, туку искуство на слушање и вклучување

Генералното собрание не е место за искажување лични мислења, туку место за слушање, расудување и заедничко одење кон брегот каде што Господ не чека

Ватикан

Префектот Руфини: Поврзаноста не е доволна за комуникација

Префектот на Дикастеријата за комуникации, Паоло Руфини, во својот говор на светскиот конгрес на организацијата SIGNIS во Сеул, потсети дека единствениот начин да се одговори на предизвикот на технологијата е

Ватикан Вести

Нова структура на Канцеларијата за печат на Светиот Престол

Како што е најавено на 31 декември минатата година префектот на Дикастеријата за комуникација Паоло Руфини покрена постапка за составување на нова структура на Канцеларијата за печат на Светиот Престол.

Ватикан Вести

Плод на синодата: Основање на Папски совет за млади?

Паоло Руфини префект на ватиканската Дикастерија за комуникација зборуваше во петокот на 5 октомври 2018 година, на брифингот за работата на XV редовна Епископска синода на тема „Младите, верата и

Ватикан Вести

Папата Фрањо именува нов раководител на Дикастеријата за комуникација

Светиот Отец на 5 јули 2018 година го именува Паоло Ругини за нов раководител на Дикастеријата за комуникации