Tag "Крштение Господово"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Исусовата понизност е пат по кој христијанинот треба да оди

Во пладневниот наговор, папата Фрањо ги поттикна верниците да ја навестуваат бесконечната љубов на Отецот и да го слават денот на своето крштение

Ватикан Вести

Папата: Запамтете ја датата на вашето Крштение

Пламенот кој е запален во нашето срце мора да биде подржуван со молитвата и љубовта.

Ватикан Вести

Пренесувајте ја верата и не се карајте пред децата

Колкава вознемиреност доживуваат децата кога гледаат како се караат родителите

Ватикан Вести

Христовите ученици треба одлучно да го навестуваат Евангелието

Христовите ученици треба благо и одлучно да го навестуваат Евангелието без гордост

Ватикан

Папата даде задача: Дознајте го датумот на вашето крштение

Да помислиме само на какво достоинство нè издигнува Крштението: се нарекуваме деца Божји и сме – истакна Светиот Отец пред молитвата Ангел Господов

Ватикан

На празникот Крштение Господово Папата крсти 26 деца

Папата Фрањо на 10 јануари на празникот Крштение Господово крсти 26 деца за време на светата Литургија во Сикстинската капела. Ги потсети родителите дека верата е најскапоценото наследство кое може