Tag "Канцеларија за печат"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Светиот Престол и дипломатијата

Во говорот до членовите на Дипломатскиот кор акрдитирани при Светиот Престол, кој ги прими на 8 јануари на традиционална аудиенција на почетокот од годината, папата Фрањо се осврна на заштитата

Ватикан

Бурке: Посетата на Папата на Асизи фокусирана на милосрдието

Во целост фокусирано на милосрдието и прошката; кратко но многу силно – така новиот директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол Грег Бурке ја опиша посетата на Папата на

Ватикан

Грег Бурке именуван за нов директор на Канцеларијата за печат при Светиот Престол

Папата ја прифати оставката на патер Ломбарди, директор на Канцеларијата за печат при Светиот Престол и за нов директор го именува досегашниот негов заменик Грег Бурке, кој од 1 август

Ватикан

Именувани нови раководители на ватикански медиуми

Папата Фрањо за нов директор на Ватиканскиот телевизиски центар (CTV) го именува Стефано Д‘ Агостин, а заменик директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол Грег Бурк.

Ватикан

Великата седмица во Ватикан

Канцеларијата за печат на Светиот Престол го обајви распоредот за славењата кои ќе ги предводи папата Фрањо во Великата седмица. На Велики Четврток, 2 април папата Фрањо Мисата Вечера Господова