Tag "Италијанска Епископска конференција"

Врати се на почетна
Вести Свет

Италијанската епископска конференција смести 100 бегалци

Папата Фрањо во текот на конференцијата за печат која ја одржа на летот од Даблин за Рим, потсети дека Бог на повеќе места во Библијата заповеда дека на мигрантите односно

Ватикан Вести

Папата: Сиромаштвото е мајка и бедем на посветениот живот

На 21 мај 2018 година, папата Фрањо во синодската сала во Ватикан ја отвори работата на Генералното собрание на Италијанската епископска конференција (CEI).

Ватикан Вести

Папата зборуваше за светлината и сенките во здравството

На 10 февруари 2017 година, папата Фрањо ги прими учесниците на собирот во организација

Ватикан Вести

Папата: Грижата на звања бара страст и бесплатност

Мораме во христијанските заедници да внесеме нова „култура на звања“ знаејќи да говориме

Ватикан

Молитва за прогонетите христијани во Твитер пораката на Папата

Папата Фрањо објави нова Твитер порака на својот профил @Pontifex, која гласи: „Господи, испрати го Светиот Дух врз прогонетите христијани за да им даде утеха и сила“.

Свет

Кардиналот Бањаско ја осуди корупцијата и родовата теорија

На 23 март оваа година, претседателот на Италијанската Епископска конференција, кардиналот Анџело Бањаско, ја отвори седницата на Постојаниот Епископски совет