Tag "интернет"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Отворена интернет страница посветена на енцикликата „Fratelli tutti“

Ватиканската дикастерија за промовирање на целосен човечки развој отвори посебна интернет страница посветена на енцикликата на папата Фрањо „Fratelli tutti“, објави Канцеларијата за печат при Светиот Престол.

Ватикан Вести

Порака на Папата за Светскиот ден на средствата за социјална комуникација

Канцеларијата за печат при Светиот Престол на 29 септември 2018 година ја објави темата која папата Фрањо ја избра за следниот Светски ден на средствата за социјална комуникација, кој ќе

Вера Семејство

Паметни решенија кога вашите деца се во опасност од технологијата

На аеродромот видов едно прекрасно мало девојче, од околу 14 години, кое не седеше во истиот ред каде што беше остатокот од нејзиното семејство. Родителите и братот се обидуваа да

Вера Семејство

За оние кои сакаат да бидат храбри родители

Нема поедноставен и „вистински“ рецепт кога е во прашање воспитувањето на децата,

Ватикан Вести

Заштитата на децата во дигиталниот свет како светски приоритет

На 6 октомври 2017 година, папата Фрањо се обрати до учесниците на меѓународниот симпозиум

Колумни Размислување Свет

Wi-Fi: Божиќ. Лозинка: Малиот Исус

Секое дете кое ќе се роди не потсетува на тоа дека Бог не се изморил од човекот! Ни пристигнува Божиќ и пристигнува и Синот Божиј, Бог Кој се направил толку