Tag "дар"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Воведение на Пресвета Богородица во храмот

Денес контемплираме едно мало девојче кое му се предава целосно на Господа.

духовнитекстови Свет

Празник на Пресветата Евхаристија

Празникот на Телото и Крвта Господови е едно надополнување, ако може така да се каже, на Последната Вечера прославена од Исус со неговите апостоли пред да биде мачен.

Колумни Свет

Зошто човекот треба да се бори?

Познатиот писател, поет и добитник на Нобеловата награда за литература Пабло Неруда вели дека е забрането да не се бориш за она што го сакаш, да се откажаеш од сè

Ватикан

Папата: Децата се голем дар за општеството и Црквата

Во катехезата на Генералната аудиенција во среда Папата зборува за децатам нивната спонтаност, чистота и радост, со кои го оживуваат човечкото општество и кое се очитува според односот кон децата.